Kỹ thuật, quy trình nhuộm tóc đúng chuẩn cho nhà tạo mẫu tóc

Rate this post

Një flokë me një ngjyrë të bukur rrit gjithmonë bukurinë dhe personalitetin unik të pronarit, kështu që tani boja e flokëve është shumë e njohur. Si parukier, për të përmirësuar teknikën tuaj dhe për t’i shërbyer më mirë klientëve tuaj, nuk mund të injoroni teknikat e lyerjes së flokëve. Ndiqni artikullin më poshtë për të kuptuar teknikën e lyerjes së flokëve.

Referenca: Top ngjyrat e bukura të flokëve të lyera të përshtatshme për çdo fytyrë

Cila është teknika e ngjyrosjes së flokëve?

Teknikat e lyerjes së flokëve janë teknika që përfshijnë përzierjen e bojës së flokëve dhe aplikimin e bojës në flokët e një klienti për të krijuar një ngjyrë të re flokësh të bukur, me shkëlqim dhe të qëndrueshme që është e këndshme për klientin.

Për t’u bërë një lyer i mirë i flokëve kërkon që parukierja të zotërojë njohuritë bazë të flokëve, formulat e përzierjes së proporcioneve të bojës dhe teknikat e aplikimit të barnave për të krijuar ngjyra të bukura të flokëve dhe për të shmangur dëmtimin e flokëve.flokët e klientit.

Shihni gjithashtu: Sekreti për të lyer flokët pa dëmtuar

Kombinimi i ngjyrave të bojës së flokëve

Përputhja e ngjyrave të bojës është përzierja e ngjyrave dhe solucioneve oksiduese në një raport të caktuar për të krijuar një përzierje të ngjyrave të flokëve që, kur lyhen, krijojnë ngjyrën e dëshiruar të flokëve.

Ky është një hap jashtëzakonisht i rëndësishëm në teknikën e lyerjes së flokëve, duke përcaktuar suksesin e procesit të lyerjes së flokëve.

Njohuri bazë për ngjyrën

Banh-kem-mou-nhuom
Tortë me krem ​​me ngjyrë

Parukierët për të krijuar shumë ngjyra të bukura flokësh duhet së pari të zotërojnë njohuritë bazë të ngjyrave. Kjo i mundëson parukierit të punojë më saktë me flokët e klientit duke pasur edhe aftësinë për të krijuar ngjyra të reja flokësh.

Për të ditur rreth skemës së ngjyrave, mund të mbështeteni në ëmbëlsira me krem ​​të lyer:

Torta e lyer përbëhet nga dy pjesë: njëra janë tonet e ftohta që shpesh përmbajnë shumë pigment blu, tjetra janë tonet e ngrohta që përmbajnë shumë pigment të kuq.

Ngjyrat e flokëve me tone të ftohta janë shpesh më të vështira për t’u krijuar sesa ngjyrat e flokëve me tonalitet të ngrohtë.

Sistemi i numrave të ngjyrës së flokëve

Niveli i ngjyrës

Gjëja e parë kur pranoni një klient që dëshiron të lyejë flokët e tij, është që ju duhet të vëzhgoni ngjyrën aktuale të flokëve të klientit për të përcaktuar nivelin e ngjyrës së flokëve. Kjo është një pjesë e rëndësishme për të qenë në gjendje të ndërtoni një formulë të përshtatshme të raportit të ngjyrosjes.

LEVEL: është niveli aktual i ndarjes së ngjyrës së flokëve nga errësira në dritë. Nivelet përgjithësisht bien dakord sipas standardeve ndërkombëtare bazuar në një sistem numerik për analizën e ngjyrave të quajtur: thellësia e ngjyrave.

bëj-pas-së shpejti
Niveli i ngjyrës

e para/. E zezë (e zezë)

2./ Kafe shumë e errët

3./ Kafe e errët

Tham Khảo Thêm:  Hấp tóc là gì, hấp tóc giúp tóc mềm được trong bao lâu?

4./ Kafe e mesme

5./ Kafe e çelur

6./ Bjonde e errët (e verdhë e errët)

7./ Bjonde mesatare (e verdhë mesatare)

8./ Bjonde e lehtë

9./ Bjonde shumë e lehtë

10./ Bjonde e lehtë (e verdha më e ndezur)

Sistemi i numërimit është i pranuar në mënyrë universale nga standardet ndërkombëtare dhe është i zbatueshëm për të gjitha bojërat profesionale. Thellësia e ngjyrës tregohet me numrin që i paraprin pikës në çdo fishek bojë. Shembulli 6.54, 3.77

Toni kryesor i ngjyrës

Tonet e ndryshme shënohen me numra të ndryshëm dhe paraprihen nga një pikë.

 • . 0 NATURANH (natyrore)
 • Ngjyrë e ftohtë. 1 ASH (hi)
 • . 2 manushaqe (vjollcë)
 • . 3 GOLD (ari)
 • Ngjyrë e ngrohtë. 4 BAKRI (VND)
 • . 5 MAHOMET (sepia kafe)
 • . 6 E KUQE (e kuqe)

Ton i lehtë

Tonet e lehta përfaqësohen nga numrat menjëherë pas tonit kryesor. Tonet e shkëlqimit janë një reflektim dytësor i ngjyrës së flokëve, në një masë të madhe të varur nga toni i përgjithshëm i flokëve.

Shembull: Bojë nr 4.77

Ne lexojmë ngjyrën e bojës sipas formulës së mësipërme: (NIVELI i ngjyrës) (Pikë) (Toni kryesor) (Toni i ylbertë)

Niveli 4 ari – sepia – vjollcë

Si të përdorni ngjyrën

Çdo prodhues i bojës ka paleta standarde të ngjyrave të flokëve, ju duhet të zotëroni shumë paleta standarde të ngjyrave të flokëve të prodhuesve të ndryshëm.

Kjo e bën më të lehtë për klientët të zgjedhin ngjyrën e flokëve për t’u lyer, jo vetëm kaq, por gjithashtu e bën më të lehtë për ju që të analizoni më saktë ngjyrën e flokëve dhe të ndërtoni një formulë standarde të bojës. Është gjithashtu mjeti më i saktë për përputhjen e rezultateve të ngjyrosjes.

zhurmë
Modeli i paletës së ngjyrave të flokëve

Zgjidhje oksiduese, zbardhues flokësh

Zgjidhja oksiduese është një përbërës i domosdoshëm i përzierjes së bojës së flokëve. Oksidimi është një substancë aktive, ai depërton në korteksin e flokëve dhe më pas shpërndahet për të ndriçuar grimcat e pigmentit të disponueshme në fibrën e flokëve për të ndihmuar në ngritjen e ngjyrës së flokëve në nivelet e ngjyrës në varësi të llojit të oksidimit, rezultati është arritja e ngjyrës së dëshiruar të flokëve.

Agjenti i lëngshëm oksidues është lloji më i popullarizuar sot për shkak të komoditetit të tij, i zbatueshëm për të gjitha formulimet zbardhuese ose ngjyruese.

Si të përdorni tretësirën oksiduese

Formula për t’u përdorur:

 • Oksidimi 3% (10 vëllim) përdoret për të thithur ngjyrën
 • Për veshjen e argjendit përdoret oksidimi 6% (20 vëllim).

Toni i ulët – horizontal ose mbi 1 nivel

 • Oksidimi 9% (30 vëllim) përdoret për të ngritur 2 -> 3 nivele
 • Oksidimi 12% (40 vëllim) përdoret për të ngritur 3 -> 4 nivele

Si të zbardhni flokët, të çelni ngjyrën e flokëve

Gjatë lyerjes së flokëve, zbardhja e flokëve është gjithashtu një proces i rregullt që aplikohet. Kjo është puna për heqjen e plotë të grimcave ekzistuese të pigmentit në flokë. Zbardhja mund të bëhet në të gjithë flokët ose në mënyrë alternative në varësi të modelit të flokëve që planifikoni të bëni.

Zbardhja e flokëve zakonisht bëhet për qëllime: krijimi i pikave kryesore, kryerja e lyerjes në tone të lehta, kjo mund të jetë edhe një hap përgatitor për t’u ngjyrosur më vonë.

Për të zbardhur flokët duhet të përdorim 2 përbërës: Oksidim + zbardhues për flokët.

Para se të zbardhoni flokët, duhet të përcaktoni nivelin e flokëve që duhet të arrini, në mënyrë që të krijoni përzierjen e duhur të zbardhuesit dhe të planifikoni të kontrolloni ndryshimin e ngjyrës së flokëve tuaj. Përzierja e zbardhuesit do të shpërndajë pigmentin e ngjyrës për të çelur ngjyrën e flokëve. Kjo zbehje varet nga sasia e pigmentit të pranishëm në fibrën e flokëve dhe sa kohë qëndron ilaçi në flokë.

Tham Khảo Thêm:  5 cách làm tóc thẳng mượt tự nhiên ngay tại nhà, không cần ép

Tonet e ftohta janë gjithmonë një ngjyrë e vështirë kur lyeni dhe kërkojnë zbardhjen e të gjitha niveleve të ngjyrës së flokëve, duke shtypur ngjyrën aktuale të flokëve, ngjyra e re e flokëve pas lyerjes do të jetë e saktë dhe e bukur.

Tonet e ngrohta janë më të lehta për t’u bërë, nëse keni nevojë të zbardhni flokët, thjesht duhet të zbardhni nivelin me tonin e dëshiruar.

Koha e kërkuar e oksidimit është rreth 30-50 minuta.

[tds_warning]Shihni më shumë artikuj: Si të zbardhni në mënyrë të sigurt flokët tuaj në shtëpi [/tds_warning]

Formula për raportin e ngjyrave

Formula e raportit të bojës-hollimit është formula për raportin e bojës dhe tretësirës oksiduese që do të përdoret për të krijuar një tretësirë ​​bojë që pas lyerjes krijon ngjyrën e dëshiruar të flokëve.

Çdo ngjyrë flokësh ka një formulë të ndryshme të raportit të përzierjes që kërkon që parukierja të ketë njohuri për përzierjen e ngjyrave, përvojë dhe kreativitet në lyerje.

Shembull: Receta e ngjyrës kafe me çokollatë: Përzieni ilaçin sipas raportit: 5,5 (40%) + 7,77 (50%) + vjollcë (10%) + oksigjen 9% (100%)

Kontrolloni gjendjen e flokëve të klientit

Gjendja aktuale e flokëve të klientit është një faktor i rëndësishëm për të zgjedhur ngjyrën e duhur të flokëve për klientin, mënyrën e lyerjes së flokëve dhe kohën e mbajtjes së ilaçit në flokë për t’u siguruar që ai të jetë i bukur, me shkëlqim dhe i qëndrueshëm pas lyerjes.

Tinh-trang-toc
Kontrolloni gjendjen aktuale të flokëve

Kontrolloni me kujdes gjendjen e kokës së klientit për të parë nëse ka plagë, sepse boja mund të depërtojë nëpër plagë dhe të ndikojë në shëndetin e klientit.

Flokët natyralë nuk janë përdorur kimikisht, struktura e madhe e fibrave. Ky është një lloj floku që është rezistent ndaj bojës, ndaj ka nevojë për një kohë të gjatë inkubimi dhe një zgjidhje të fortë oksiduese.

Flokët natyralë mund të lyhen me ngjyra të lehta flokësh duke ruajtur një shkëlqim të bukur pas lyerjes.

Lloji i flokëve që ka kaluar një herë duke përdorur kimikate, por pa shumë dëmtime, struktura e fibrave është më e vogël. Duhet kohë dhe përqendrim mesatar. Është e mundur të ngjyrosni ngjyra të lehta të flokëve që duhet të zbardhen dhe të ruajnë ende shkëlqimin.

Lloji i flokëve që është përdorur disa herë kimikisht, por jo shumë të dëmtuara, ka më shumë vrima thithëse se llojet e mësipërme, kështu që aftësia për të thithur kimikate është e mirë, ndaj këshillohet që kimikatet të mbahen në flokë për një kohë të shkurtër. Nëse nuk duhet të zgjidhni ngjyrën e flokëve shumë të hapur, zbardhja e fortë e flokëve mund të shkaktojë dëme të mëtejshme në flokët e klientit dhe ngjyra e flokëve nuk duhet të jetë e bukur.

Lloji i flokëve të dëmtuar, të dëmtuar për shkak të ngjyrosjes, zbardhjes, shtrirjes … aftësia për të thithur lëngun është jashtëzakonisht e fortë. Ilaçi duhet të inkubohet vetëm për një kohë të shkurtër dhe ngjyra duhet të monitorohet rregullisht. Duhet të zgjidhni ngjyrat e thella të flokëve që nuk kanë nevojë të zbardhen dhe të përdorni përqendrime të ulëta oksidimi për t’i bërë flokët më të bukur për të shmangur dëmtimin e flokëve.

Tham Khảo Thêm:  Tóc sâu là gì: nguyên nhân và cách khắc phục?

[tds_warning]Referenca: Si të rivendosni dhe kujdeseni për flokët e dëmtuar në shtëpi [/tds_warning]

Hapat për të lyer siç duhet flokët

Procesi i lyerjes së flokëve përfshin hapat kryesorë të mëposhtëm: Përgatitja e klientit dhe mjeteve mbrojtëse, zbardhja e flokëve, lyerja e flokëve me bojë

Mjetet mbrojtëse

afatgjatë
Përdorni pajisje mbrojtëse kur punoni me kimikate

Për të shmangur që solucioni i zbardhuesit të mund të futet në sytë, veshët dhe pjesët e lëkurës të klientit, duke shkaktuar kruajtje dhe lëndim, duhet ta pajisni klientin me pajisje mbrojtëse si: mbulesa veshi, fustane, peshqirë, maska ​​për fytyrën.

Ju gjithashtu duhet të mbroni veten kur aplikoni ilaçe kur të ftuarit duke veshur doreza, maska, maska ​​kur bëni.

Heqja e flokëve

dah-hoa-chat
Si të aplikoni bojë

Që ngjyrat e flokëve që kërkojnë zbardhje për t’u ngritur, duhet të bëni zbardhjen e flokëve përpara se të lyeni flokët.

 • Flokët e ndarë: Përdorni skajin e mprehtë të krehësit të ngjyrosjes së flokëve për t’i ndarë flokët në dy pjesë nga mesi i ballit deri në pjesën e qafës, më pas ndajeni në pjesë më të vogla nga maja e veshit deri në majë të kokës. Përdorni kapëse për të shtrënguar pjesët së bashku për aplikim të lehtë.
 • Aplikoni zbardhues: Aplikoni zbardhues në mënyrë të barabartë në çdo pjesë të flokëve. Aplikoni 1 cm nga skalpi. Mbajeni ilaçin për rreth 20 minuta, më pas aplikoni zbardhues, kështu që flokët afër lëkurës së kokës nuk janë aplikuar, për shkak të efektit të nxehtësisë nga skalpi, kjo pjesë e flokëve merr ngjyrë më shpejt. Faza tjetër është rreth 10 minuta, kontrolloni nëse flokët janë të kënaqshëm, pastaj vazhdoni të shpëlani shampon për klientin.

Vdekja e flokëve

Për hapin e lyerjes së flokëve, ndani gjithashtu flokët si më sipër, më pas vazhdoni të aplikoni në flokë përzierjen e bojës që është përzier sipas formulës së raportit të bojës.

Aplikojeni bojën në çdo pjesë të flokëve, aplikojeni 1 cm nga skalpi deri te majat e flokëve, kushtojini vëmendje aplikimit të ilaçit dhe lyejeni atë në flokë në mënyrë që ilaçi të përthithet në flokët e brendshëm për të siguruar që flokët të kenë një ngjyra e bukur. Pas rreth 20 minutash nga aplikimi i ilaçit, flokët duhet të jenë larg skalpit të kokës, sepse kjo pjesë e flokëve do të ngjyroset më shpejt.

Koha e inkubacionit varet nga natyra e flokëve, zakonisht rreth 30-45 minuta, gjatë së cilës kohë duhet të kontrolloni flokët rregullisht për të kontrolluar mirë procesin e ngjyrosjes.

Pasi flokët të jenë ngjyrosur sipas dëshirës, ​​vazhdoni me shpëlarjen e flokëve dhe lani flokët tërësisht të klientit.

Epilogu

Për të krijuar një ngjyrë të bukur flokësh, parukierët duhet të zotërojnë teknikat e ngjyrosjes dhe të përmirësojnë vazhdimisht teknikat dhe të përditësojnë tendencat. Vetëm atëherë mund t’u shërbejmë mirë klientëve tanë dhe të përmirësojmë reputacionin e markës sonë.

[tds_note]Informacione të dobishme: Si të kujdeseni për flokët e lyer për të mbajtur ngjyrën të qëndrueshme[/tds_note]

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Kỹ thuật, quy trình nhuộm tóc đúng chuẩn cho nhà tạo mẫu tóc . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Tóc khô xơ do đâu? Mẹo phục hồi tóc khô xơ tại nhà

Të gjithë duan të kenë flokë me shkëlqim dhe të butë. Megjithatë, shumë faktorë bëjnë që flokët tuaj gradualisht të thahen, të ndahen majat dhe madje të…

Mẹo giúp da đầu sạch gàu

1. Giấm táo Một ngày ra đường, khói bụi mồ hôi tích tụ trên da đầu gây bẩn và ngứa. Các sản phẩm dưỡng ẩm, chống nắng…

Top 6 mẹo giúp da đầu sạch gàu giảm ngứa mà bạn cần biết

Mẹo giúp da đầu sạch gàu giảm ngứa không phải ai cũng biết. Gàu là nỗi ám ảnh của mọi mái tóc khi hè về. Tuy nhiên,…

Mặt tròn nên để tóc gì? Xem ngay kiểu tóc đẹp cho nữ mặt tròn

Mặt tròn nên để kiểu tóc gì? Khuôn mặt tròn có rất nhiều ưu điểm, đặc biệt là giúp bạn thoải mái lựa chọn và thay đổi…

Tóc sâu ngứa là gì: nguyên nhân và cách khắc phục?

Không phải ai cũng may mắn có được mái tóc khỏe đẹp như vậy. Sự xuất hiện của những nốt thâm ngứa không chỉ ảnh hưởng đến…

12 cách làm tóc dày và phồng tự nhiên ngay tại nhà

Có nhiều cách để làm cho mái tóc của bạn trông dày và đầy đặn hơn. Trong bài viết này, chúng tôi sẽ bật mí cho bạn…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *